AndiK 2015.03.24. 10:31

Komtek

foto_22.jpg

 

 

Petivel és Eszterrel is járunk KOMTEK-re. Sokan még itt sem tudják, hogy létezik egy Komtek nevezetű hely, ahol a gyerekek különféle (ingyenes) tanfolyamokon játszhatnak/ szerelhetnek. Peti Mindstorm programozásra jár, ahol kapott egy doboz Lego Mindstorm készletet, amit csak ő használ és minden héten épít belőle valamit. Most épp egy félkész robotot tart a kezében. Ezen a héten hétfőn eddig jutottunk. Ha készen van a robot, akkor lehet kísérletezni a programozással. 

Eszter egy olyan Komtek tanfolyamra jár, ahol különféle dolgokat építenek. A nagyon jól felszerelt műhelyben a gyerekek minden héten más "feladatot" kapnak. Ezt lazán kell elképzelni, ha nincs kedve azt építeni, amit a többiek akkor javasolnak neki egy újabb dolgot. Épített már kézi ventilátort és elektromos motorral működő kisautót is.

Egyszóval a Komtek egy jól felszerelt műhely. Vannak itt szerszámok pl.:motoros fűrész, hegesztő, ragasztópisztoly, fogók, fűrész stb. és anyagok. (faanyag az építéshez, motor, mágnes, pálcika és ami kellhet még a kreatív dolgokhoz). Nagyon tetszik a gyerekeknek, hogy szabadon építhetnek. Teljesen el szoktak merülni az adott feladatban:)

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://helsingborgbanazelet.blog.hu/api/trackback/id/tr527299819

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása