AndiK 2014.09.11. 13:45

Iskola

Elkezdődött az iskola

Az iskolába 8:30-ra kell beérnünk, ami üdítő a korábbi korai kelésekhez képest. Mi biciklivel szoktunk menni, így kb 10 perc az út. 8:30-8:45 ig csendes olvasás van az iskolában. A gyerekek levehetnek a polcról könyveket és magukban olvasnak. Amit elolvastak azt fel kell jegyezzék az olvasónaplóba. Délután ebéd után is van csendes olvasás (tyst läsning)

A suli a Kärnan mellett fekszik, így mindennap itt megyünk el:)

Kärnan en fin sommardag. Foto Birger Lallo.

Minden héten két gyerek van kijelölve a napos feladatra, vagyis ebéd ellőtt fél órával elmennek és segítenek teríteni. Mire a többiek odaérnek az ebédlőbe ők már megterítették az asztalt, kitették a poharat, vizet és az ennivalót. 

Ennivaló a suliban

A gyerekek ebédet és uzsonnát kapnak az iskolában. Az ebédhez mindig van tej, vaj és kenyér. Leves eddig még nem volt. A főétel általában tartalmaz salátát, sok zöldséget és húst. Finoman főznek, a mi gyerekeink szeretik.

Az első héten ismerkedés volt. Megbeszélték, hogy ki mit csinált a nyáron.

A választások miatt a tanárok levitték a gyerekeket a városba a pártok kis épületéhez, hogy ők is megismerjék mit kínálnak ezek a pártok és beszéltek  a parlamentről, demokráciáról és ehhez kapcsolódó témákról. Páldául már tudjuk, hogy a Riksdagban 349 képviselő ül Stockholmban.

 

 

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://helsingborgbanazelet.blog.hu/api/trackback/id/tr736654611

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása